keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Uusi Suomen muotovalio

Ruskan alkusyksy on ollut jokseenkin aktiivista metsästysaikaa. Koiran kunto on ollut jopa yllättävän hyvä kesän jälkeen, mutta parin, kolmen viime viikon aikana kiinnitin huomiota siihen, että koiralla ei ollut kaikki hyvin. Se ei ollut oma itsensä: työskentely yöjäljellä oli käynyt vaikeaksi. Mietin pääni puhki, mikä sillä voisi olla - kävin läpi erilaisia vaihtoehtoja nenäpunkeista lähtien. Oireet eivät kuitenkaan viitanneet punkkeihin vaan johonkin aivan muuhun.

Ja löytyihän se syykin koiran käytökseen. Ei muuta kuin kokeneen ajokoiramiehen, tai oikeastaan naisen, pakeille ja pieneen "toimenpiteeseen". Siitä ei tässä nyt sen enempää, jotta koira ei nolostuisi; tiedän kuitenkin monien tietävän, mistä "toimenpiteestä" oli loppujen lopuksi kyse. Vinkkinä sanottakoon, että meillä haiskahti melko pahalta parin päivän ajan, ja vaikka koira saikin nukkua hyvin, emännällä oli vähän vaikeuksia saada unenpäästä kiinni...

Väliin vähän huilausta ja takaisin metsään. Tuttava vihjaisi, että Kuhmossa olisi ajokokeet, ja ajattelimme, että ehkäpä voisimme lähteä kokeilemaan miten siellä menee. Jos ei muuta, niin tiedossa olisi ainakin mukava pekkaspäivä.

Kuhmon maastot osoittautuivat hyviksi ja jäniksiäkin löytyi kaksin kappalein. Tuloksena 24.10. BEAJ-2 pistein 52,25, ja Ruska saavutti uuden Suomen muotovalion arvon! Odotellaan toki vahvistus vielä, mutta kyllä tämä vaan upealta tuntuu, mitäpä tuota kiertelemään ;)


PS: Kuvan eväät on saatu eri harrastuksista - ei pelkästään tästä ajokokeesta. Lämpimät kiitokset tahoille, joilta olemme niitä saaneet.

1 kommentti: