tiistai 14. marraskuuta 2017

Mukava päivä Pölkkyajoissa

Sunnuntaipäivä vierähti Kajaanissa Pölkkyajoissa.

Ruskalla oli hyvä päivä, vaikka varsinaisessa lopputuloksessa ei olekaan kehumista. Ensimmäisessä erässä koira teki töitä löytääkseen jäniksen. Yöljäljeltä jänis löytyi kuitenkin varttitunnissa, ja sen jälkeen mentiin. Tuomarit kehuivat Ruskan vauhtia, olivat oikeastaan jopa ihmeissään siitä, miten näin pieni koira pääsee noin nopeasti.

Erässä tuli kuitenkin hukka tielle, ja siinä saikin sitten jännittää kuinka käy. Yhtäkkiä koira lähti juoksemaan nopeasti, kiersi 600 metriä, ja jänis oli ajussa. Epäselväksi jäi, ottiko koira erässä toisen jäniksen vai oliko kyseessä sama tapaus. Epäilen kyllä toista jänistä.

Toisessa erässä koira teki taas töitä, mutta valitettavasti kuumaa yöjälkeä ei löytynyt. Haku meni kuitenkin hyvin, joten täytyy vain todeta, että sen suhteen koira on kehittynyt  huimasti viime vuodesta. Se ei todellakaan jää jalkoihin junnaamaan vaan hakee jo kaukaakin. Jos jälkeä ei löydy, niin sitä ei sitten löydy.

Olemme tyytyväisiä Ruskan suoritukseen. Ilmeisesti myös tuomarit tykkäsivät, sillä koiran ansiopisteet olivat tasaiset ja hyvät. Ruskan metsästysinto näkyi jälleen papereissa numeron ollessa 4. Pääpaikalla toinen tuomareista taisi mainita toisille, että "Kylläpä oli hyvä beagle!", joten totta kai se tuntuu hyvältä. Onneksi loppupisteet eivät aina kerro kaikkea - tästä kokeesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis.

Ja viimeisen ykkösen metsästys jatkuu vielä.

Palkinto ei ollut tällä kertaa pokaali, vaan mukavaa käyttötavaraa. Kiitos tästä Pölkky Metsälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti