keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Valmistautumista pentukouluun

Taran luonne alkaa tulla esille yhä enemmän nyt kun se on meillä ainoana pentuna. Tara on todella hellyttävä ja ihmisrakas koira. Se nauttii uusien asioiden oppimisesta, ja perusasiat alkavatkin olla jo hallussa. Toki meillä on tässä vaiheessa vielä paljon koulutettavaakin: Tara ei ole vielä sisäsiisti (viitteitä tosin alkaa olla, että sinne suuntaan mennään) ja sillä on omat vinkeensä. Se tykkää viedä puhtaat pyykit pyykkitelineeltä ja natustella sukkiin reikiä. Saakin olla tarkkana, jos meinaa pitää lempipaidan ehjänä. Minulle väitetään, että Tara on huomattavasti kiltimpi kuin Ruska pentuna. Itse olen tosin eri mieltä - Ruskahan ei ole pentunakaan tehnyt mitään pahaa ;)

Ajattelin viedä pennun, ensimmäistä kertaa elämässäni, pentukurssille ihan uuden kokemuksen takia. Kurssista tuskin on mitään haittaa, joten kokeillaan! Ehkäpä saamme sieltä uutta osviittaa tulevaisuutta ajatellen. Meillä on tarkoituksena alkaa treenata kohta enemmänkin näyttelyitä varten, joten haastetta piisaa.

Puolangalla ensilumikin on tullut jo maahan. Pääsemme treenaamaan myös jänishommia entistä paremmin, ja sen suhteen Tara alkaakin pian olla oikein mukavassa iässä! Pienestä pitäen se on ollut metsässä hyvin oma-aloitteinen ja itsenäinen eikä jää jalkoihin. Toivotaan, että pääsemme jäniksen jäljelle tänä talvena - edes kerran.

Tara, hieman yli 4 kk.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti