torstai 11. tammikuuta 2018

Nuoriso kasvaa ja voi hyvin

Vastavalon Better Than Expected, "Tara", on yksi kolmesta ensimmäisestä pennustamme.


Tara jäi meidän iloksemme tänne Puolangalle, kun taas V. Close To Target, "Riitu," matkasi Etelä-Suomeen ja V. Aiming High, "Värsting", muutti puolestaan Ruotsiin, Gotlannin saarelle.

Olemme kuulleet pennuista paljon hyvää niiden kotiutumisen jälkeen. Molemmat ovat aika riehakkaita, mutta ihmisrakkaita koiria. Riitu on ilmoitettu hiljattain mukaan agility-harrastukseen ja Värsting viettää paljon aikaa oman laumansa kanssa - ja valtaa sohvan illalla.

Rakenteiltaan kaikki kolme pentua muistuttavat paljon isäänsä Starmaids Undercoveria, "Gangsteria". Värstingin on kerrottu muistuttavan isäänsä paljon myös luonteeltaan - ja samaa voisi kenties päätellä Riitustakin. Tara puolestaan on luonteeltaan hyvin paljon emänsä kaltainen. Se on edelleen hyvin pentumainen, mutta siitä löytyy hyvin kiltti puoli, joka muistuttaa minua emästään. Odotan niitä aikoja, jolloin myös Tara tottelee minua pelkästä katseesta, ja toisaalta itsekin viestii paljon ilmeillään. Odotan lisäksi sitä aikaa, jolloin pystyn luottamaan koiraan täysin. Että voin jättää sen sisälle siten, että sillä on koko talo käytössään, eikä se tee mitään häjyilyjä meidän ollessamme poissa. Luulen kyllä, että se aika tulee vielä, mutta ei ihan vielä. Sisäsiisti Tara kuitenkin jo on, joten meillä on taas matot lattialla!

Pentueen emä, Ruska, jouluna 2017.

Näyttelyitä emme ole vielä pentujen kanssa miettineet. Ehkä jonakin päivänä. Toki perusasiat on opeteltu Tarankin kanssa, ja tyttö seisoa pönöttää kyllä varsin nätisti. Ainoastaan ringissä juoksun harjoitteleminen on välillä jokseenkin haasteellista lumenpaljouden takia. Kunpa olisikin joku paikka, jossa voisimme harjoitella - siis sisätiloissa - mutta lähin sellainen löytyy tuolta sadan kilometrin päästä, eikä sinne ole aina mahdollisuuksia lähteä treenaamaan. Onneksi kesä tulee sieltä pikkuhiljaa, joten ehdimme harjoitella sittenkin. Mikäpä kiire meillä olisi :)

 Tara ja Ruska metsästyksen välipäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti